Statystyki
- Odwiedziny: 443173
- Do końca roku: 246 dni
- Do wakacji: 53 dni
JADŁOSPIS
Od dn. 22. IV. 2024r. do dn. 26. IV.2024r.
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 22 IV 2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, jabłko (1,7) |
Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuszki, woda z cytryną i miodem, banan (1,3,7,9)
|
Bułka baton z masłem i miodem, herbata z cytryną, kiwi(1,7) |
Wtorek 23 IV 2024
|
Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, kawa z mlekiem, gruszka (1,7,10) |
Zupa krem z pieczarek z makaronem literki, ziemniaki, polędwiczki, marchew mini, woda z cytryną i miodem, jabłko (1,3,7,9) |
Sałatka jarzynowa, pieczywo mieszane z masłem, herbata z cytryną, mandarynka (1,3,7,9) |
Środa 24 IV 2024 |
Manna na mleku, bułka z masłem, herbata z cytryną, banan (1,7) |
Grochówka, kasza z gulaszem, ogórek kiszony, woda z cytryną i miodem, gruszka (1,7,9) |
Oponki z serem, herbata z cytryną kiwi (1,3,7) |
Czwartek 25 IV 2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło, kawa z mlekiem, mandarynka (1,7,10) |
Zupa pomidorowa z ryżem, kluski śląskie, pieczeń, kapusta czerwona, gotowana, woda z cytryną i miodem, jabłko (1,3,7,9) |
Jogurt owocowy „Gratka” (7) |
Piątek 26 IV 2024 |
Bułka z masłem, twarożek, kakao, gruszka (1,7) |
Barszcz ukraiński, makaron z serem, woda z cytryną i miodem, banan (1,7,9) |
Kanapki, herbata z cytryną, mandarynka (1,3,7,10) |
Wykaz substancji i produktów mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne(arachidowe)
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
12.dwutlenek siarki.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, natka pietruszki, koper, szczypiorek, czosnek granulowany, cebula granulowana, sól, cukier, miód pszczeli
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy