Statystyki
- Odwiedziny: 443825
- Do końca roku: 243 dni
- Do wakacji: 50 dni
JADŁOSPIS
Od dn. 29. IV. 2024r. do dn. 30. IV.2024r.
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 29 IV 2024 |
Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, kawa z mlekiem, jabłko (1,3,7) |
Zupa ryżowa, kopytka, surówka z kapusty pekińskiej woda z cytryną i miodem, gruszka (3,9)
|
Kisiel z jabłkiem () |
Wtorek 30 IV 2024
|
Bułka z masłem i dżemem, kawa z mlekiem, gruszka (1,7) |
Krupnik z kaszy, ziemniaki, kotlecik mielony, marchew gotowana, woda z cytryną i miodem, jabłko (1,3,7,9) |
Flipsy, soczek () |
Środa 1 V 2024 |
--------------------------- () |
----------------------------- () |
--------------------() |
Czwartek 2 V 2024 |
--------------------------- () |
-----------------------------() |
--------------------() |
Piątek 3 V 2024 |
--------------------------- () |
----------------------------- () |
---------------------() |
Wykaz substancji i produktów mogących powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne(arachidowe)
7.Mleko i produkty pochodne.
8.Orzechy.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
12.dwutlenek siarki.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, natka pietruszki, koper, szczypiorek, czosnek granulowany, cebula granulowana, sól, cukier, miód pszczeli
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy